Cand alegi o agentie imobiliara?


Eu “mi-am spart caramida de piept” ca imi cumpar singur apartament fara sa mai apelez la o agentie imobiliara, apartamentul l-am cumparat prin 2006 cand piata imobiliara era in crestere. Initial am avut bani de un apartament cu 3 camere decomandat intr-o zona semicentrala. Nu am apelat la o agentie, ca ce rost avea sa platesc comision, eu nu pot sa imi gasesc singur apartament? Si asa a mai durat inca un an pana am gasit in aceeasi bani un apartament jalnic cu 2 camere semidecomandat. Cu cat trecea timpul cu atat se scumpeau apartamentele mai tare si intram in panica, dar tot orgolios eram. Un orgoliu care m-a costat o camera de apartament.

Intre timp un prieten care lucreaza in Italia m-a rugat sa ii cumpar un apartament aproape de Facultatea Cuza pentru a-l putea inchiria mai usor. Neavand timp sa-i caut un apartament din cauza serviciului am mers pe recomandarea unui prieten si am apelat la agentia Alaska Imobiliare de pe strada Tutora zona Podu Ros. Am fost la ei la birou si am vorbit cu Ovidiu, directorul agentiei, un domn foarte amabil si prietenos, care mi-a explicat de ce mai avantajos sa cumperi un apartament printr-o agentie imobiliara. In primul rand ei au o baza de date cu apartamente care se publica in ziar de cateva luni. Ei deja au vorbit cu vanzatorii in nenumarate randuri si stiu cat pot sa mai lase la pret. Toate preturile de la ziar sunt cu cel putin 2000 de euro mai mari decat in realitate deoarece vanzatorii mai lasa o marja de negociere, dar cand te vad la usa lor, nu prea mai lasa la pret.

In concluzie comisionul pe care il dai la agentie pentru intermedierea vanzarii e acoperit de pretul pe care de cele mai multe ori cumparatorii nu reusesc sa il negocieze. Asta ca sa nu mai spun de riscul asumat atunci cand achizitionezi singur un apartament. Se gasesc apartamente la un pret foarte mic, vanzatorul care e un chirias incaseaza avansul de la mai multe persoane si dispare cu banii. Au fost multe stiri pe tema asta in presa. Cu o angentie imobiliara ai garantia ca faci o tranzactie sigura.

In final prietenul meu a achizitionat apartamentul prin intermediul agentiei recomandate de mine si a fost foarte multumit de alegerea facuta un urma colaborarii cu cei de la agentie, iar eu am iesit bine deoarece mi-am multumit un prieten.


Daca doriti sa conoasteti mai multe detalii despre agentie puteti intra pe site-ul lor

http://www.alaska-imobiliare.ro

3 comentarii:

  1. este o agentie imobiliara foarte buna, am auzit numai de bine de ei

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut carotari in cateva apartamente tranzactionate de aceasta agentie si oamenii au fost multumiti de alegerea facuta

    RăspundețiȘtergere