De ce e bine sa scoti parchetul vechi?

Trebuie sa simti neaparat mirosul dintr-un apartament in care se scoate parchetul vechi ca sa iti dai seama cat de necesar este montarea unui parchet nou.

Sub parchetul vechi este un strat izolant (cu o vechime de 50-60 ani de cand e facut blocul),  care in timp putrezeste si mucegaieste. Eu initial in apartament am pastrat parchetul vechi in dormitor, iar in sufragerie am montat parchet laminat peste parchetul vechi. Pentru parchetul din dormitor am chemat un meserias care l-a raschetat apoi l-am dat cu lac.

Dupa ce am fost la un prieten si am vazut ce dezastru e sub parchetul de lemn, urmeaza sa imi scot si eu tot parchetul vechi, sa rad pana la placa, pun polistiren extrudat, torn sapa de nivel, peste sapa pun folie din pvc sau covor din pluta (varianta eco) si apoi montez parchetul nou.

Cel mai rapid se usuca sapa pe baza de calciu (24h), dar are dezavantajul la inndatii ca se inmoaie.

Daca ati auzit de solutii mai bune va rog sa faceti un comentariu. Asa ajutam informatia sa circule.

4 comentarii:

 1. Indiferent ce alegi sa pui peste, ideea e ca parchetul vechi trebuie scos. Orice ai incerca sa-l faci sa-l revitalizezi, sub el tot trebuie sa umbli.

  RăspundețiȘtergere
 2. O pardoseala din marmura sau travertin ar fi o investitie facuta pe viata si ar ridica valoarea casei sau apartamentuli.

  RăspundețiȘtergere
 3. cer un sfat pot turna sapa peste parchetul vechi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu se toarna sapa peste parchetul vechi deoarece se umfla de la sapa turnata. Am auzit de cazuri in care s-a nivelat cu placi de OSB puse peste parchetul vechi pentru a se finaliza lucrarea cat mai repede, apoi s-a pus parchetul nou.

   Ștergere